Utvetydig anbefaling: Brug fagfolk til krævende håndværksopgaver

0
6

Mange lader sig friste af at spare udgifter til håndværkeren, når boligen skal renoveres eller i forbindelse med nybyggerier. Ofte ender det dog med at blive dyrere i sidste ende, hvis man, som ikke-fagmand, vælger at klare ærterne selv. Hvis ens håndværksløsninger bliver sjuskede, kan dette få mange negative konsekvenser.

Der er utvivlsomt mange dygtige handymænd rundt omkring i det danske rige, og jeg siger heller ikke, at de håndværksmæssige løsninger nødvendigvis bliver noget juks, hvis man selv står for arbejdet. Jeg kan dog konstatere, at visse mennesker undervurderer, hvor krævende det er at levere håndværksmæssig kvalitet. Derfor bliver der desværre udarbejdet for mange halvfærdige og dårlige håndværksmæssige løsninger. Dette er selvsagt ikke godt. Dels forringes værdien på ens bolig, hvis det håndværksmæssige ikke spiller. Derudover kan det også være farligt at bo i et hus, hvor flere af de håndværksmæssige løsninger ikke lever to til de foreskrevne standarder.

Der findes flere fagområder inden for håndværksfeltet, som kan være yderst risikofyldte at udføre opgaver inden for uden den fornødne ekspertise. Et af de fagområder, jeg vil anbefale, man altid får hjælp til, er el-arbejde. Grunden til dette er, at der stilles høje krav el-installationer, hvilket skyldes, at der kan være store konsekvenser forbundet med sjuskede el-installationer – det kan faktisk være decideret farligt at bo i et hus, hvor el-arbejdet ikke lever op til de herskende standarder.

Hvis man selv beslutter sig for at klare el-arbejdet uden assistance fra en erfaren vvs-installatør, skal man være bevidst om, at værdien af ens bolig vil falde markant, hvis ens homemade el-løsninger ikke lever op til standarderne.

VVS-arbejde bør ligeledes varetages af fagfolk

Min anbefaling er også, at man altid anvender en fagudlært blikkenslager til VVS-arbejde. Det er ret typisk, at man vil blive udsat for uventede og meget krævende opgaver, hvis man selv giver sig i kast med blikkenslageropgaverne, og det er ikke utænkeligt, at disse opgaver er for en stor en mundfuld.

En blikkenslager har den fornødne ekspertise, og han ved, hvordan han skal agere – selv i pressede situationer.

Du sparer penge her og nu, men taber på den lange bane

Grunden til, at mange vælger at klare håndværksopgaver selv, er naturligvis for at spare penge. Det viser sig dog gang på gang, at det på langt sigt er billigere og mindre bøvlet at få fagfolk til at udføre håndværksmæssige projekter for en, da man hermed sikrer sig, at alle standarder i branchen overholdes.

Hvis opgaverne bliver varetaget af professionelle, mindskes risikoen for, at man i fremtiden skal have lavet en masse udgiftstunge reparationer.

Desuden er professionelt udarbejdede løsninger, som overholder branchens standarder ekstremt rare at have, når man skal sælge sit hus. Et hus med håndværksmæssige løsninger, som sidder lige i skabet, er nemlig væsentligt lettere at sælge.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her