Er du ved at miste motivation på dit studie?

0
70
motivation studie

5 tips til at højne motivationen igen:

Mange studerende føler på et tidspunkt gennem deres studie, at deres motivation falder.

Frygt ikke! Her er 5 gode råd til, hvordan man kan holde motivationen oppe.

  1. Det første step er, at tænke over hvad der overordnet er motiverende ved dit studie, og hvad der lagde til grund for, at du søgte ind til at starte med. 
  2. Derefter er det vigtigt, at tænke over, hvad der motiverer dig på kort sigt. Hvis du føler at motivation for dit studie er dalet, så gør op med dig selv, hvad du selv kan gøre at tilføje, for at din motivation stiger igen. 
  3. Det er også vigtigt, at du belønner dig selv, når du har præsteret. Gør noget som skaber glæde og energi hos dig selv. 
  4. Afveksling og fleksibilitet er også vigtigt gennem dit studieliv. Så man ikke kører træt i det – En fordel kan være, at skemalægge dit studie, så du er effektiv når du skal læse og studere, og samtidig formår at holde fri uden tankerne på studiet.
  5. Det sidste punkt, handler om at acceptere at motivationen afhænger af mange parametre, og kan ligesom andre ting i livet gå op og ned. Har du tidligere været meget aktiv rent fysisk, hvor det nu er ret så begrænset pga. alt studiearbejdet, så burde du måske gøre dig selv den tjeneste, at begynde at dyrke noget mere motivion. Det bliver ofte nævnt i medierne, at studier har vist, at kreativiteten bliver styrket ved motion. Har du ikke tid til at tage ned i centeret eller tage til en sportsaktivitet ude i byen, kan det være, at hjemmetræning er mere dig. En kombination af en yogamåtte, en pull up bar og nogle justerbare håndvægte og så er du faktisk allerede godt på vej til at få oppet din fysiske aktivitet.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her