Historien om Københavns Streetkoncert: Distortion

0
52
distortion
Kilde: www.pexels.com

Siden 1998 har Distortion skubbet grænserne for street livet og festkulturen i Danmark. Distortion er en kæmpe fest i gaden, som finder sted i dagtimerne. Den bedste måde at beskrive Distortion er at det er en intim klubfestival, med nyere musik, som foregår i Københavns gader.

Distortion startede som lidt af et eksperimenterende projekt tilbage i 1998. I år 2000 blev det en fem dages lang fest crawl, hvor gæsterne gik igennem ét af Københavns distrikter hver dag. Magien startede med en masse intime grillfester i baghaverne, receptioner, events, partybusser, champagnebåde, i hele København, med 30-200 mennesker ved hvert samlested.

Det er en kombination af det faktum at Distortion er en rejse igennem byen, samt det at man fornemmer en ægte kærlighed for byen, som skaber den helt specielle atmosfære. Mange af disse events har ikke været helt lovlige, men der er altid blevet gjort en ekstra indsats mht. At rydde op efter festen, hver gang den rykker sig og der er naturligvis politi, som sørger for de sikre rammer til festen.

For første gang i 2007, kom der ca. 1500 gæster til et enkelt samlested på Enghaveplads, og ca. 3000 gæster til den afsluttende fest. Indtil da havde Distortion aldrig haft en strategi eller et budget. Distortion var bare for sjov. Men da havde grundlæggerne lært omkring undergrundsfest kulturen, kunst og kulturer og generelt om sociale medier.

Så i 2008, startede de en virksomhed, nemlig “the Distortion Secretariat, Nus/Nus ApS” herefter lavede de en kontrakt med Københavns byråd og købte en gammel Mercedes limousine fra 1982 og formåede at relancerer festivallen. Tingene er gået stærkt for Distortion lige siden, da de i 2011 blev et mere mainstream event og havde over 100.000 besøgende gæster ved festen på Vesterbro.

I 2012 blev Distortion en not-for-profit organisation og i 2013, var Distortion klar til at blive kendt som en af verdens skøreste og vildeste fester.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her