De 21 bedste serier på Netflix

1
246
bedste serier netflix
Kilde: www.pixabay.com

Vi kender alle sammen det, hvor man en søndag morgen, er stået sent op og har fået sig en lækker omgang morgenmad og tænker, hvad skal dagen gå med? Herefter ender man som oftest bag fjernsynet eller iPad’en og flader ud til en af de mange Netflix serier.

Det kan også være at man har været på en date og skal redde aftenen med noget underholdning, i denne situation er en omgang “Netflix and chill” altid en sikker vinder.

Mange af os kan hurtigt føle at man har set alt det der var interessant på Netflix, og vennerne kommer måske ikke længere med anbefalinger. Lad ikke dette tynge dit humør, for vi har her hos fredags.dk lavet en liste over nogle af de bedste serier på Netflix, som enhver selvudnævnt serienørd bør kende til.

(Serierne er ikke nævnt i nogen bestemt rækkefølge)

Listen over de 21 bedste serier på Netflix:

Stranger Things

Genre: Drama, fantasy, thriller, gys, science fiction.

Den første serie på listen over vores bud på de bedste Netflix serier er science-fiction serien Stranger Things, som er et kærlighedsbrev fra 80’ernes klassikere, som fangede en hel generation. Stranger Things finder sted i 1983 i Indiana, hvor en ung dreng forsvinder ud i den blå luft.

bedste serier netflix
Kilde: pixabay.com

Drengens venner, familie og det lokale politi søger efter en forklaring på drengens forsvinden, og her bliver de inddraget i ekstraordinære mysterier, som involverer tophemmelige stats-eksperimenter, skræmmende overnaturlige kræfter, samt en meget mærkelig lille pige.

Fun fact: Elevens outfit, hvor hun har en pink kjole og en blond paryk på, er helt ens med E.T.’s udklædning i “E.T.: Extra Terrestrial” og er muligvis en reference her til.

Suits

Genre: Komedie, drama.

Serien Suits, er nr. 2 på listen over de bedste Netflix serier som vi anbefaler at du ser. Suits handler om Mike Ross, som er løbet fra en narkohandel, der har taget en fjendtlig drejning, og ender i et rum hvor der er jobinterviews til et advokatfirma, her bliver han interviewet af en af New Yorks bedste advokater, nemlig – Harvey Specter.

Kilde: pixabay.com

Mike Ross er droppet ud af college og bliver glad for at blive tilbudt et job af Harvey Specter. Harvey Specter er træt af alle disse “kontornussere”, der er blevet uddannet på Harvard og tager et sats ved at ansætte Mike Ross, som ikke er uddannet advokat, dog er han ret kvik og har en formidable hukommelse.

Fun fact: Gabriel Macht (Harvey Specter) og Sarah Rafferty (Donna Paulsen) er faktisk bedste venner i virkeligheden. De har kendt hinanden i næsten 20 år og det var Gabriel Macht som foreslog Sarah Rafferty til rollen som Harvey’s trofaste og loyale assistent.

Orange is The New Black

Genre: Komedie, krimi, drama.

Orange is The New Black, omhandler den normalt lovlydige borger ved navn Piper

bedste serier netflix
Kilde: pixabay.com

Chapman, som bliver dømt for at have transporteret narkopenge for hendes ekskæreste for ca. 10 år siden.

Piper Chapman bliver dømt til halvandet år i fængsel, hvor det går op for hende hvor stor en indflydelse det har på ens liv at komme i fængsel.

Fun Fact: I virkeligheden er Dascha Polanco kun to år yngre end Elizabeth Rodriguez, som spiller hendes mor.

Modern Family

Genre: Komedie, romantisk.

Serien Modern Family bliver fortalt af en dokumentarfilmskaber, som man ikke ser i serien. Serien tilbyder et ærligt og ofte humoristisk syn på en traditionel familie og deres hverdag.

bedste serier netflix
Kilde: pixabay.com

Forældrene Claire og Phil stræber efter at have et meget åbent og ærligt forhold til deres tre børn. Men med en datter som bliver voksen alt for hurtigt, en datter der er for klog til at det gavner hendes eget bedste og en meget klodset søn gør det meget udfordrende.

Claire’s far, Jay og hans Mexicanske kone, Gloria opfostrer to sønner, men folk tror tit at Jay er Glorias far, grundet den store aldersforskel på parret. Jay’s homoseksuelle søn, Mitchell, og hans partner, Cameron, har adopteret en lille asiatisk pige, som fuldender en stor, heteroseksuel, homoseksuel, traditionel, multikulturel og glad familie.

Fun fact: Noulan Gould, som spiller den dumme og klodsede Luke Dunphy, har faktisk været medlem af Mensa siden han var 4 år gammel.

White Collar

Genre: Komedie, krimi, drama, mystik.

I serien White Collar oplever man det meget unikke partnerskab mellem tidligere svindler, tyv og fupmager Neil Caffrey og FBI-agenten Peter Burke, som altid overholder alle regler.

bedste serier netflix
Kilde: pixabay.com

Neal Caffrey har været i fængsel men bidrager nu med sin ekspertise som tidligere kriminel, til at hjælpe Peter Burke med at opklare en række sager, til gengæld er Neal Caffrey en “fri” mand.

Sammen løser de nogle af de sværeste sager FBI har på hylderne og Neal Caffrey beviser at, for at fange de mest eftersøgte kriminelle, skal man have hjælp af den bedste.

Fun fact: I episoden “Stealing Home” tog det Matt Bomer (Neil Caffrey) over 100 forsøg at lave det yderst besværlige pool skud.

Homeland

Genre: Krimi, drama, mystik, thriller.

Homeland handler om en CIA officer ved navn Carrie Mathison, som er på prøveløsladelse efter at have udført en uautoriseret mission i Irak. I hendes tid som prøveløsladt, skal hun arbejde for anti-terror afdelingen hos CIA.

bedste serier netflix
Kilde: pixabay.com

Da hun var udstationeret i Irak, blev hun advaret om at en amerikansk soldat, havde skiftet side og nu arbejdede for Al-Qaeda.

Da en amerikansk sergeant, ved navn Nicholas Brody, bliver løsladt, efter at være blevet holdt til fange siden 2003, mistænker Carrie ham for at arbejde for Al-Qaeda. Selvom Brody bliver modtaget af hjemlandet, som en krigshelt, vil Carrie gå ekstremt langt for at bevise at hendes mistanke holder stik.

Fun fact: Nogle af fotografierne som vises i introen til serien, er billede af Clarie Danes (Carrie), som ung.

New Girl

Genre: Komedie

Jess, en lidt skør og uorganiseret folkeskolelærer, som er kendt for spontant at bryde ud i sang, tager hendes kæreste i at være hende utro og mangler nu et nyt sted at bo. Hun flytter ind i en loftlejelighed med tre singlefyre hun aldrig har mødt før.

bedste serier netflix
Kilde: pixabay.com

Schmidt er en selvglad forretningsmand, som er overbevist om at han er guds gave til kvinder og jorden generelt. Nick er droppet ud af jurastudiet og vil helst bare overlades til sig selv. Winston er en tidligere professionel basketball spiller, som ikke rigtigt ved hvad han skal med sit liv, og han er naturligvis et kæmpe konkurrencemenneske, som laver en konkurrence ud af alle små hverdagsting, hvor han bare MÅ vinde.

Det store spørgsmål er om disse tre fyre, som kender hinanden kan acceptere den nye nørdede og skøre pige.

Fun Fact: Der bliver sagt “bears” i hvert eneste afsnit af serien.

Breaking Bad

Genre: Krimi, drama, thriller.

Da kemilæreren Walter White bliver diagnoseret med stadie tre kræft og lægen fortæller ham at han kun har to år tilbage at leve i, beslutter han sig for at han intet har at tabe. Walter White bor med sin teenage søn, som lider af en spastisk lammelse, og hans kone i New Mexico.

bedste serier netflix
Kilde: pixabay.com

Walter White er fast besluttet på at hans familie, skal have en sikker fremtid, selv hvis han dør og han begynder derfor at producere stoffer, med hans viden indenfor kemi. Sammen med en af hans tidligere studerende, formår han at lave og sælge amfetamin.

Serien følger den store indflydelse, en så fatal diagnose, kan have på en helt almindelig hårdtarbejdende mand og viser hvordan diagnosen påvirker hans moral og forvandler ham til en kæmpe spiller på narkomarkedet.

Fun fact: Skuespilleren Aaron Paul, som i Breaking Bad spiller Jesse Pinkman, er aldrig blevet undervist i drama eller teater.

Daredevil

Genre: Action, krimi, drama, science-fiction, thriller.

bedste serier netflix
Kilde: pixabay.com

Som barn blev Matt Murdock gjort blind af nogle giftige kemikalier. I stedet for at begrænse ham og hele hans liv, fik hans sanser et overnaturligt boost og han kan nu se og mærke verden omkring ham, på en meget speciel og kraftfuld måde.

Han bruger nu disse kræfter til at skaffe retfærdighed i verden, både ved at agere som advokat i hans eget advokatfirma, men også ved at være selvtægtsmand om natten, i Hell’s Kitchens gader. Ved dagslys er han advokaten Matt Murdock og om natten er han Daredevil.

Fun fact: Det bliver nævnt i Daredevil at Matt Murdock voksede op på St. Agnes Børnehjem. Det bliver også nævnt i Agents of S.H.I.E.L.D at Skye voksede op på dette børnehjem.

Bones

Genre: Komedie, krimi, mystik, drama, kærlighed

Dr. Temperence Brennan er klog, men socialt akavet og arbejder ved “Jeffersonian Institute” i Washington DC. Efter at hun har hjulpet ham i en FBI sag, bliver hun mødt af en charmerende, men småarrogant tidligere Army Ranger, som er blevet Special Agent ved navn Seeley Booth.

bedste serier netflix
Kilde: pixabay.com

Booth hjælper bureauet med at løse kriminalsager, ved at identificere de efterladenskaber der er af mennesker i nogen sager, som er umulige at identificere for den normale medarbejder i den kriminaltekniske afdeling.

Booth og Dr. Brennan, kommer lidt skævt ind på hinanden til en start, men som de arbejder mere og mere sammen, går de hen og bliver et ret godt makkerpar.

Fun fact: I episode 9, sæson 5, “Gamer in the Grease” skiftes Sweets, Hodgins og Fisher til at vente på at få biletter til Avatar. Joel David Moore (Fisher) spillede Norm i  Avatar.

The Flash

Genre: Action, adventure, drama, science-fiction.

Barry Allen arbejder i den kriminaltekniske afdeling, for Central City’s politi, og lever et ret lykkeligt liv, selvom han ofte mindes om en dag i hans barndom, hvor hans mor blev dræbt af et mystisk gult og rødt lyn og hans far fik skylden og blev sendt i fængsel.

bedste serier netflix
Kilde: pixabay.com

Hele Barry’s liv bliver vendt på hovedet, da en kæmpe partikelaccelerator springer i luften og Barry bliver ramt af et lyn, mens han går rundt i hans laboratorium. Barry kommer ud af koma ni måneder senere, og opdager sammen med hans nye venner fra S.T.A.R Labs at han nu kan bevæge sig med en overnaturlig hastighed.

Barry finder hurtigt ud af at mange andre i byen er blevet ramt, da partikelacceleratoren sprang i luften og at han ikke er den eneste med overnaturlige kræfter. Mange af dem som har fået superkræfter, vælger dog at bruge dem til at stjæle og ødelægge ting i byen.

Barry vil gøre en forskel og dedikerer hans liv til at tage sig af trusler, fra andre mennesker med overnaturlige kræfter. Han er en selvtægtsmand og kalder sig selv The Flash. Selvom Barry har et helt hold af venner bag sig, begynder det at gå op for ham at nogle af dem, måske udnytter ham til at fuldføre deres egen agenda.

Fun fact: Da Barry viser hans venner fra S.T.A.R Labs hans evner, kører kameraet over på et reklameskilt for Ferris Air. Ferris Air er Hal Jordans arbejdsgiver, som er Den Grønne Lygte’s alter ego.

Elementary

Genre: Krimi, drama, mystik.

Sherlock Holmes, er på afvænning fra et misbrug, da han møder Lucy Lui, som igennem serien er en hjælpende hånd mht. hans afvænning. I starten er deres forhold, meget professionelt og udelukkende professionelt, og måske lidt anspændt, men senere begynder de at forstå hinanden og arbejde godt sammen.

bedste serier netflix
Kilde: pixabay.com

Sherlock og Lucy går hen og bliver venner og et godt makkerpar på arbejdet. Sammen assisterer de Captain Gregson og Detective Bell fra NYPD, her kommer Sherlock Holmes evner til at observere og hans rå talent til at opklare sager til gavn.

Udover politiarbejdet, bøvler Sherlock med sin fortid i London, som involverer en ekskæreste ved navn Irene Adler, en ærkefjende i Jamie Moriarty og en fraværende far.

Fun fact: Robert Doherty som har lavet Elementary, studerede Sherlock Holmes psykologiske vurderinger, som er skrevet af rigtige læger, inden han lavede TV-serien.

How to get away with murder

Genre: Krimi, drama, mystik, thriller.

Annalise Keating er en god underviser og mentor for hendes studerende og hvert år vælger hun 4 studerende til at arbejde for hende som advokater.

bedste serier netflix
Kilde: pixabay.com

Men i år, da alle de studerende ankommer til skolen, er der en pige ved navn Lila Stangarnd, som er forsvundet.

De studerende ved det ikke, men alle som er tæt på Annalises kontor, er ved at falde i en mørk og lang historie, med en masse mord.

Fun fact: Hver episodes titel, er en del af dialogen fra den pågældende episode. Denne serie er perfekt til dig, som gerne vil have noget kørende i baggrunden, når du sidder og hækler – det er ligemeget om det er uldgarn – du kan ligeledes bruge alle slags uanset såsom mayflower og permin.

Lucifer

Genre: Krimi, drama, fantasy.

Lucifer synes at livet i helvede er blevet kedeligt og tager derfor til Los Angeles for at hjælpe menneskeligheden med deres elendigheder, igennem hans erfaringer og telepatiske evner til at frembringe folks dybeste begær og tanker.

bedste serier netflix
Kilde: pixabay.com

Da han mødes med en pige på en natklub, ved navn Lux er de involveret i en skudepisode, som gør at han bliver en form for konsulent for LAPD og hjælper med at straffe folk for deres kriminelle handlinger, igennem loven og retfærdighed.

Fun fact: Tom Ellis der spiller Lucifer synger selv alle sangene i showet, han kan dog ikke spille klaver i virkeligheden.

Sons of Anarchy

Genre: Krimi, drama, thriller.

Sons of Anarchy er en motorcykelklub, som opererer inden for både ulovlige og lovlige forretningsområder, i den lille by ved navn Charming. De kombinerer salg af våben og det at lave pornofilm.

bedste serier netflix
Kilde: pixabay.com

Clay som er motorcykelklubbens præsident, gør alt på den gammeldags og voldelige måde, mens stedsønnen Jax, som er klubbens vicepræsident ønsker at gøre tingene på en anden måde, baseret på hans afdøde fars journal.

Disse uoverensstemmelser mellem Jax og Clay har konsekvenser for motorcykelklubben og deres personlige forhold.

Fun fact: De ar Chibs har i ansigtet er ægte – han fik dem da han blev overfaldet tidligere i hans liv.

The Blacklist

Genre: Krimi, drama, mystik, thriller.

Elizabeth Keen lever et lykkeligt liv med hendes mand Tom. De har planer om at adoptere et barn. Elizabeth er på vej på arbejde, da hun bliver taget af nogle mystiske folk og kørt til et hemmeligt sted for at møde Raymond Reddington.

bedste serier netflix
Kilde: pixabay.com

‘Red’ er en mester indenfor kriminalitet og han er forsvundet for lang tid siden. Red melder sig selv, og siger at han kun vil tale med Elizabeth Keen, han vil herefter hjælpe FBI med at fange kriminelle – selv nogle af dem FBI ikke engang kender til.

Der bliver lavet et team, som udfører disse opgaver, dog er der stadig et par spørgsmål som er uopklaret, f.eks. hvorfor vil Red hjælpe med at løse sager og hvad er hans forbindelse til Elizabeth? Er Elizabeths mand, Tom, den han udgiver sig for at være? Disse svar dukker dog langsomt op, mens teamet gennemgår Red’s Blacklist.

Fun fact: Den fødselsdato der står på Raymond Reddingtons “wanted” posters, er faktisk skuespilleren James Spader’s fødselsdag, som spiller Raymond ‘Red’ Reddington i serien.

Lie to Me

Genre: Krimi, mystik, drama, thriller.

Dr. Cal Lightman underviser i kropssprog og hvordan man aflæser kropssprog. Han bliver ansat af forskellige offentlige institutioner, i alle typer af forskellige sager, hvor han skal

bedste serier netflix
Kilde: pixabay.com

gøre det politiet ikke kan, og tage efterforskningen et skridt videre.

Dette gør han for at få råd til at lave et helt hold, som kan udføre disse opgaver. Hele holdet, skal ligesom klienterne leve med hans små psykologiske fiduser, som kan forvirre enhver.

Fun fact: Dr. Lightman, hans firma og hans kollegaer er baseret på virkelighedens Dr. Paul Ekman og hans firma ved navn “The Ekman Group”.

Jessica Jones

Genre: Action, krimi, drama, thriller, science-fiction.

Jessica Jones er pensioneret som superhelt, og vil nu rette op på hendes personlige liv og hjælpe folk, ved at arbejde som en privatefterforsker, i Hell’s Kitchen, New York City.

bedste serier netflix
Kilde: pixabay.com

Jessica Jones kæmper mod dæmoner inde i sig selv og da der kommer trusler til byen med overnaturlige kræfter, er hun nødt til at træde til.

Jessica Jones er altid villig til at hjælpe dem der er i nød, og i sær hvis de vil betale hende for det.

Fun fact: Krysten Ritter, som spiller Jessica Jones i serien, tog 4,5kg muskler på og trænede i kun to måneder før de begyndte at filme.

Narcos

Genre: Biografi, drama, krimi, thriller.

Narcos fortæller den virkelighedsnære historie om væksten og spredningen af narko karteller rundt omkring i verden, og hvor store

bedste serier netflix
Kilde: pixabay.com

lovmæssige kræfter der skulle til for at matche deres kriminalitet. Disse møder blandt narkobaroner og politi giver i serien nogle blodige opgør.

Serien fokuserer på den eftersøgte narkobaron ved navn Pablo Escobar og Steve Murphy, som er en DEA Agent, som er blevet sendt til Columbia på en mission der omfatter at fange og/eller dræbe Pablo Escobar.

Fun fact: Da Pablo Escobars “forretning” toppede, smuglede han for 70 millioner dollars narko hver uge, som blev til ca. 20 milliarder dollars profit hvert år, dette gør ham til en af de rigeste mennesker på jorden nogensinde. Rygtet siger at han brugte omkring 3000 dollars om måneden på elastikker til alle hans penge.

The Punisher

Genre: Action, adventure, krimi, drama, thriller.

Efter mordet på hans familie, bliver marineveteranen Frank Castle, opslugt af vrede, ensom og indelukket. Hans eneste familie nu, er hans krigskammerater – det er dog ikke alle af dem, der ved at han er i live.

bedste serier netflix
Kilde: pixabay.com

Han læner sig op af en af lægerne fra krigen ved navn Curtis. Curtis er vært for en type gruppeterapi, hvor krigsveteraner kan komme og fortælle om deres problemer og oplevelser. Curtis prøver at overbevise Frank om at han skal passe på sig selv, og prøve at tackle hans families død, så godt han nu kan.

Frank har dog ingen interesse i at have ondt af sig selv, eller forsøge at pleje hans følelser, det eneste der betyder noget for Frank Castle aka. The Punisher er hævn, mod dem som dræbte hans kone og datter.

Fun fact: Frank Castles allierede ved navn Micro, blev nævnt i Agents of S.H.I.E.L.D af Skye, som en hacker og senere i Daredevil, hvor der en disc med navnet ‘Micro’ på.

Sherlock

Genre: Krimi, drama, mystik.

Sherlock er en moderne udgave af af novellen ‘Sherlock Holmes’ som er skrevet af Sir Arthur Conan Doyle. John Watson, som er en krigslæge, bliver såret i Afghanistan og kan derfor ikke længere være i hæren.

bedste serier netflix
Kilde: pixabay.com

Tilbage i London leder hans søgen efter et sted at bo ham til en lejelighed med Sherlock Holmes, en klog men excentrisk privatdetektiv.  Sammen løser de forbløffende og ofte bizarre mordmysterier.

De konkurrerer også med Sherlock Holmes ærkefjende, kriminalgeniet ved navn Moriar.

Fun fact: Amanda Abbington, som spiller Mary Morstan, John Watson’s forlovede/kone i serien, var i virkeligheden Martin Freeman’s partner i lang tid, før de blev skilt i 2016. De har to børn sammen.


De bedste serier på Netfix, fordelt på genre:

De fem bedste dramaserier på Netflix:

 • Friends
 • The Punisher
 • Lie to Me
 • Breaking Bad
 • New Girl

De fem bedste krimiserier på Netflix:

 • Sherlock
 • Elementary
 • Bones
 • How to get away with murder
 • Lucifer

De fem bedste komedieserier på Netflix:

 • Modern Family
 • New Girl
 • Suits
 • How i met your mother
 • White Collar

De fem bedste thrillerserier på Netflix:

 • Stranger Things
 • Breaking Bad
 • Sons of Anarchy
 • Narcos
 • Homeland

De fem bedste science-fictionserier på Netflix:

 • Stranger Things
 • Daredevil
 • The Flash
 • Jessica Jones
 • Black Lightning (NY)

De fem bedste tøsefilm på Netflix:

 • Gilmore Girls
 • Pretty Little Liars
 • Lovesick
 • Chewing Gum
 • Grace and Frankie

De fem bedste actionserier på Netflix: 

 • Agent Carter
 • Shooter
 • El Chapo
 • Outlander
 • Spartcus

De fem bedste dokumentarserier på Netflix:

 • Planet Earth
 • Drug Lords
 • Rotten
 • Hip-Hop Evolution
 • Verden Belyst

De fem bedste biografiserier på Netflix

 • The Story of God with Morgan Freeman
 • Steve Jobs: Billion Dollar Hippy
 • Reggie Yates Outside Man
 • Sinatra: All or Nothing at All
 • Iverson

 

Netflix timeline

I 1997 startede de to softwareudviklere Marc Randolph og Reed Hastings Netflix, som havde til formål at udleje film online.

I 1998 lancerede Netflix den første online udlejningsservice, hvor kunder kunne leje DVD’er.

I 1999 debuterede Netflix deres abonnementsservice, hvor man kunne leje et ubegrænset antal DVD’er for en fast lav pris hver måned.

I 2000 introducerede Netflix et system, som anbefaler film til den enkelte bruger, baseret på de ratings, kunden har givet andre film. Algoritmen forsøger her at finde en film, den individuelle kunde ville kunne være interesseret i.

I 2002 havde Netflix 600.000 abonnenter i USA.

I 2005 var der 4.2 millioner abonnenter på Netflix service.

I 2007 introducerede Netflix streaming, som gjorde det muligt for kunderne at se TV-serier og film på deres egne personlige computere, når som helst, hvor som helst.

I 2008 får Netflix lov til at gøre deres streaming service tilgængelig på Xbox 360, Blu-ray afspillere og TV-bokse.

I 2009 får Netflix lov at være tilgængelige på PlayStation 3, fjernsyn med internet og andre enheder med internetforbindelse.

I 2010 blev Netflix tilgængeligt på Apple iPad, iPhone, iPod Touch, Nintendo Wii og andre enheder med internet forbindelse. Netflix lancerede deres service i Canada samme år.

I 2011 blev Netflix lancerede i hele Latinamerika samt De Vestindiske Øer.

I 2012 blev Netflix tilgængeligt i Europa inkl. England, Irland og de Nordiske Lande.

I 2013 ekspanderede Netflix til Holland og vandt en række priser, for serier som “House of Cards”, “Orange is the new black” og “The Square”.

I 2014 blev Netflix lanceret i 6 nye lande i Europa: Østrig, Frankrig, Luxembourg, Belgien, Tyskland og Schweiz. Netflix havde i 2014 rundet 50 millioner abonnenter.

I 2015 blev Netflix lanceret i Australien, New Zealand og Japan, hvor de også fortsat ekspanderede i Europa til lande som Italien, Spanien og Portugal. I 2015 blev den første “Netflix Original” titel udgivet, ved navn “Beasts of No Nation”.

I 2016 var Netflix tilgængeligt i hele verden.

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar her
Skriv dit navn her